10 October 2013

Acte de lliurament de premis del concurs Egarec celebrat ahir

El lliurament de premis del concurs de vídeo Egarec es va celebrar ahir al mNACTEC. L'esdeveniment va homenatjar les interessants propostes dels joves participants en relació amb Terrassa i el seu patrimoni. En unes paraules de benvinguda, Jaume Perarnau (Director del mNACTEC) va destacar l'objectiu de l’Egarec i la necessitat d'explorar noves mirades de la ciutat i el patrimoni. 

Jaume Perarnau va lliurar el Premi del Públic a Bet Verdaguer i Jaume Argemí"El patrimoni, el modernisme i el mNACTEC des dels ulls d'un infant", inspirada en els dibuixos d'una nena, va ser l’obra més votada a la plataforma del concurs a Facebook.

Alba Guerrero i Sandra Edo van rebre el segon premi (categoria B) per "El transport". Eusebi Casanelles, exDirector del mNACTEC, va lliurar el premi i felicità les guanyadores per la seva creació.

Domènech Ferran, Director del Museu de Terrassa i membre del Jurat d’Egarec, va prendre la paraula i va lliurar el segon premi (categoria A) a Joan Cano i Rosa López per "XI Fira Modernista". Els guanyadors van expressar el seu agraïment i van aprofitar l'oportunitat per presentar Audiv Produccions, la seva productora de nova creació.

A continuació Jordi Garreta, Cap de Promoció Econòmica i Innovació de l'Ajuntament de Terrassa i membre del Jurat d’Egarec, va lliurar el primer premi (categoria A) a Mario Monzó, Victor Monzó i Xavi Miranda per "Joan Duch i els Xemeneies". Els guanyadors dels premi van destacar que Natalia Colors és una productora independent, amateur i sense ànim de lucre creada per ells. "La creació de vídeos és la nostra passió i ho fem per diversió", van dir.

En el seu discurs de cloenda, Pere Arcas, Cap del Departament de Programes educatius a Televisió de Catalunya i membre del Jurat d’Egarec, va destacar que el llenguatge audiovisual és tan important com altres tipus de llenguatge i que, per tant, requereix d’un aprenentatge: "Com és el procés d'alfabetització mediàtica? Com podem desenvolupar la capacitat crítica i creativa dels joves en relació als mitjans de comunicació? Ser espectador no és suficient: és essencial aprendre experimentant, vivint".

Després de l’acte, els assistents van fer un brindis pels guanyadors en un aperitiu a la terrassa del museu.

EGAREC, un concurs local per crear vídeos inspirats en les principals atraccions turístiques de Terrassa, es va posar en marxa la primavera passada en el context de la Fira Modernista. Els vídeos havien de ressaltar - d'una manera atractiva - qualsevol aspecte del mNACTEC, de la Fira Modernista de 2013 i/o del patrimoni industrial de Terrassa. Els participants van tenir l'oportunitat de crear un vídeo de curta durada (1 minut màx.), capturat amb qualsevol dispositiu (smartphone, tablet, càmera...) al voltant de punts d'interès turístic i guanyar premis molt atractius.

 

 

back

 

Latest Showcases News

15 September 2014

Salzburg's Showcase wrap up. An interview with Julia Eder

Julia Eder, Manager of the Salzburg's Showcase, talks about the lesson learned and the objectives...

11 September 2014

CATALONIA'S SHOWCASE WRAP UP. LESSONS LEARNED AND OBJECTIVES ACHIEVED

Carme Prats i Joaniquet, Manager of the Catalonia Showcase, talks about the lesson learned and the...

21 August 2014

Salt route on the showcase portal

We released the virtual tour SalzAlpenSteig that highlights the very important regional...

23 July 2014

Georg Trakl - places and poems

A new virtual tour on the showcase portal Kulturerleben is devoted to the life and works of the...

11 July 2014

mNACTEC launches the book "Recovered spaces, new uses of industrial heritage in Catalonia"

On Tuesday 8th July, mNACTEC launched the book Espais recobrats, els nous usos del patrimoni...

10 July 2014

The Tuscany Showcase sows the seeds for future growth

The local showcase based in Tuscany, successfully implemented in the summer of 2013, focused on the...

08 July 2014

Field workshop summary: Terrassa Augmentada

The field workshop summary is a set of interdisciplinary teching and learning activities, designed...

1 to 7 from 78 entries

1

2

3

4

5

6

7

Next >